Utas baleset

Gyakran előforduló eset a közúti közlekedésben, hogy valaki nem a gépjármű vezetőjeként, hanem utasaként szenved balesetet. Az utas balesetek során külön fájdalmas tényezőt jelent, hogy a káreset teljesen vétlenül, ráhatásunk nélkül történhet meg. Magyarországon számos ilyen eset fordul elő sajnálatos módon, különösen igaz ez a budapesti közlekedésre.

Ebben az esetben a kár okozója lehet az utas mellett ülő sofőr, de egy másik gépjármű vezetője is. Ilyen esetben a gépjármű kötelező felelősségbiztosítása fedezi a károkozó gépjárműben utazó károsultak kárát. Tömegközlekedési eszközön történt sérülés esetében is a károkozó felelősségbiztosítója fedezni a károkat, kivétel nélkül mindenkinek és teljes körűen. Sajnos sokaknak nincs tudomása az őket ilyenkor megillető jogi lehetőségekről, és nem tudják, hogy akár bírósági, peres eljárás nélkül hozzájuthatnak az őket jogosan megillető pénzösszeghez, amely nagyban hozzásegíti a károsultat gyógyulásához, anyagi helyzete reparálásához.

Nem ritka eset az sem, hogy a károsultak nincsenek tisztában azzal, hogy kártérítés akkor is jár a részükre, amennyiben egy barát, vagy egy családtag által vezetett gépjárműben szenvednek kárt. Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a balesetből eredő kártérítési igényt nem közvetlenül a járművet vezető esetleg családtaggal szemben kell érvényesíteni. A jogos követelésünket gépjármű felelősségbiztosítójától lehet kérni!

Irodánk több éves tapasztalattal rendelkezik a különféle közlekedési balesetekből eredő kártérítési eljárásokban, valamint hatékony és sikeres jogi képviseletet tud nyújtani Ügyfeleinek. Amennyiben jogi tanácsra, vagy eredményes képviseletre van szüksége keresse fel irodánkat, szeretettel várjuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!